Ik krijg regelmatig een opmerking in de trend van: voorheen schreef je nog wel eens wat over de activiteiten in je tuin… Kennelijk vond niet alleen ik dat leuk ,maar werd het ook actief door lezers gevolgd. Daarom hierbij nog maar eens wat over mijn tuin. Op dit moment is er veel activiteit in de tuin rond de kersenboom. De jonge nog onrijpe kersen trekken allerlei vogels aan, die voor het dilemma staan: als ik wacht tot ze rijp zijn ,dan heeft een ander ze misschien al in zijn maag. Een onrijpe kers is kennelijk nog niet lekker ,maar wel voedzaam. Vanmorgen zag ik zo de befaamde halsbandparkieten, eksters ,koolduiven en kraaien actief in de boom. Op de grond scharrelde de groene specht. De situatie deed mij denken aan onze uitverkoop: als je te lang wacht ,dan kun je misgrijpen. Een echte parabel en omdat dieren er een rol in spelen misschien ook wel een fabel.