Nieuws

Nieuws2020-10-19T13:57:00+00:00
2903, 2024

Zelfbouw vereniging in oprichting voor luidsprekers

In de opslag van Hihat Audio staan nog een aantal niet afgewerkte houten Impulse-modellen met losse spoelen, weerstanden  en condensatoren. Ook wat experimentele modellen voor speakers van bijv Scanspeak en Vifa. Wij zoeken zelfbouwers uit de omgeving, die samen met ons de resterende speakers willen afbouwen. Overname van kasten , speakers en filters tegen scherpe prijzen kan ook ,waardoor u aan uw eigen nieuwe speakerset in hobbyverband kunt werken. De ontmoetingsplek is vooralsnog in Sint Pancras.

3012, 2023

Goede jaarwisseling

De Kerst is achter de rug . Op naar een nieuw en hopelijk weer succesvol jaar.  De connectie met de firma LUA lijkt door het onlangs overlijden van dhr. Helmut Lua in een impasse te geraken. Ik ben benieuwd of zijn zoon de zaak gaat voortzetten. Ik wens u allen een gezond en voorspoedig  2024.

2605, 2023

Tina Turner

Het is rustig in de markt. Het fraaie weer doet zijn werk. Opvallend is de aandacht voor de LP. Draaitafels ,elementen en phonoversterkers wisselen hier van eigenaar. Als liefhebber van jaren zestig/zeventig muziek werd ik toch geraakt door het overlijden van Tina Turner. Weer een icoon dat ons ontvalt. Het enige positieve is dat wij het zelf nog meemaken en er dus nog zijn. Ik heb altijd van haar muziek genoten en blijf dan hopelijk nog jaren doen.

3112, 2022

jaarwisseling

Alweer een jaar voorbij. En 2023 staat voor de deur. Een goede jaarwisseling gewenst voor eenieder en laat 2023 een jaar worden van goede gezondheid , voorspoed en geluk.

1710, 2022

Herfst

De VAD show is geweest en dat is te merken aan de interesse in diverse producten en merken. De dagen zijn ook weer korter en dat zal ook een rol spelen. Zelf merk ik dat ik behoefte krijg om sommige oudere opnamen weer eens op de plaat te gaan beluisteren. Zo zag ik op de TV een oude opname van Nina Simone in een aflevering van Chansons. Het nummer dat zij zong en speelde was de oorspronkelijke Franse versie van My Way. Indrukwekkend. Ik heb nog wat oude platen van haar. Eens kijken of ik het daar ook kan vinden.

908, 2022

Zomertijd

Het is zomer. Er staan wat hete dagen voor de deur. De audiohandel ligt nu even vrijwel stil. Onder het aloude motto: vrouwen bloot,handel dood. Dus zelf ook maar van wat mooie dagen genieten in de tuin en omgeving. De winkel is op afspraak wel gewoon open.

1305, 2022

demo Audioclub Velzen

Woensdag 18 mei heb ik een afspraak bij Audio Club Velzen. Ik ga daar een set LUA demonstreren bestaande uit de Appassionata (buizen CD), de Sinfonia (2 x 65 W geintegreerde buizenversterker) en de Con Espressione luidsprekers. Als extra bron neem ik mee de Acoustic Solid Metall draaitafel met Jico element. Ik ben er in de loop der jaren 2 x eerder geweest en het zal ook nu wel weer een gezellige en leerzame avond worden.

3003, 2022

Lekker bezig

Hoewel niet zo zichtbaar op de website ,wordt de winkelvoorraad langzamerhand kleiner. Elke week verdwijnen er wel weer enkele items. Maar er komen ook apparaten bij, zoals 12 “armen van Jelco, draaitafel-elementen en voorversterkers van Lua en Symphonic Line. Ondanks de opruiming blijven wij dus voorlopig lekker bezig.

101, 2022

Een goed 2022 gewenst

Een goed 2022 gewenst. Afgelopen jaar was voor ons het jaar van de grote veranderingen. De show in het AZ-stadion kon niet doorgaan en ons pand in Oterleek werd verkocht. Daarmee startte een ingrijpende operatie om alle audio uit het pand te evacueren en elders op te slaan. De restant voorraad verkopen we zoveel mogelijk in het komende jaar 2022 en daarmee zal een einde komen aan 23 jaar activiteiten van Studio Alkmaar. Maar zo ver is het nu nog niet. Komend jaar gaan we er weer fris tegenaan en hopen we vele vaste klanten nog eens te mogen ontvangen.

912, 2021

Deze week nog even druk geweest met het organiseren van enkele internationale transporten. De nieuwe luisterruimte begint ook langzamerhand wat orde te vertonen. En de klank valt ook niet tegen. Ik heb een grote collectie LP’s die ik de komende maanden wil gaan draaien, dus daar gaat ook al weer de nodige tijd inzitten. Maar op afspraak gaat de verkoop ook gewoon door.

Ga naar de bovenkant