Nieuws

Nieuws2020-10-19T13:57:00+00:00
1010, 2021

inrichten

De verhuizing is achter de rug. De nieuwe eigenaar heeft zijn intrek genomen in Oterleek en wij gaan op kleine schaal verder met de uitverkoop in Sint Pancras. Er is nog veel te doen aan de inrichting en de verkoop ligt dus momenteel vrijwel stil. Vanaf volgende week zullen wij weer klanten -na telefonische afspraak- op onze nieuwe lokatie kunnen ontvangen.

210, 2021

Verhuisd

Studio Alkmaar zit niet meer in Oterleek, maar houdt vanaf nu kantoor op mijn huisadres in Sint Pancras. De website en email werken weer en ons telefoonnummer is vanaf nu alleen mobiel te bereiken. Bezoek aan onze kleine showroom is na telefonische afspraak mogelijk.

1909, 2021

email tijdelijk buiten gebruik ivm verhuizing

Het is zover. De verhuizing is begonnen. Vanaf maandag 20-9-21 is onze lokatie in Oterleek gesloten. Wij zijn nog wel telefonisch bereikbaar en hopen de email op korte termijn ook weer actief te maken. Er is nog genoeg voorraad om de komende tijd op een andere lokatie door te gaan. Deze week  zullen wij druk zijn met het gereedmaken van de nieuwe verkooplokatie.

109, 2021

Verhuizen

Wij zitten nu midden in de verhuizing. Het pand in Oterleek wordt langzaam leger. Maar we hebben nog enkele weken te gaan en de verkoop gaat door.

1907, 2021

Draaitafels

Deze week o.a. diverse Acoustic Solid draaitafels en een set Wilson luidsprekers verkocht . Daarbij ook nog een kleine inruil gedaan, hoewel dit niet echt meer de bedoeling is. Inmiddels vordert de inrichting van de ruimte bij mij thuis , zodat de eventueel resterende voorraad uit de winkel begin september op een bruikbare plek zal terechtkomen.  Wel een tijdrovende klus.

807, 2021

Demo-opstellingen

Er staan momenteel meerdere sets demo-klaar te spelen. Bijvoorbeeld een set Klipsch La Scala op een set AudioNote buizenversterkers. En een set LUA Con Emozione mk2 speakers op een LUA Sinfonia buizenversterker.

De integrated Lavardin IS-X staat nog te spelen op de van Medevoort Electrostaten. En de Lavardin voorversterker staat aangesloten op de grote monoblokken van Symphonic Line met de Artos luidsprekers.

De Symphonic Line RG14 Edition speelt met de gouden oude Translators.

Genoeg te beluisteren in de winkel dus.

207, 2021

Electrostaten met Lavardin

Laatst sloot ik voor een klant een Cadenze-electrostaat aan op de Lavardin IS-X. Het resultaat was verbluffend. De speakers waren snel verkocht en ik bedacht mij dat ik nog enkele electrostaten had staan in de winkel. Dus die ook maar even uitgeprobeerd. En jawel ook dat ging heel goed. De Martin Logan Vista en de oudere van Medevoort (met nieuwe folies) leken iets extra’s te krijgen in plaatsing en ruimtelijkheid. En dat allemaal met een heel betaalbare versterker. Deze sets zijn nu nog te beluisteren in de winkel, dus als u denkt dat wil ik zelf wel eens horen ! Bel dan en kom even langs.

2406, 2021

Onder de kersenboom

Ik krijg regelmatig een opmerking in de trend van: voorheen schreef je nog wel eens wat over de activiteiten in je tuin… Kennelijk vond niet alleen ik dat leuk ,maar werd het ook actief door lezers gevolgd. Daarom hierbij nog maar eens wat over mijn tuin. Op dit moment is er veel activiteit in de tuin rond de kersenboom. De jonge nog onrijpe kersen trekken allerlei vogels aan, die voor het dilemma staan: als ik wacht tot ze rijp zijn ,dan heeft een ander ze misschien al in zijn maag. Een onrijpe kers is kennelijk nog niet lekker ,maar wel voedzaam. Vanmorgen zag ik zo de befaamde halsbandparkieten, eksters ,koolduiven en kraaien actief in de boom. Op de grond scharrelde de groene specht. De situatie deed mij denken aan onze uitverkoop: als je te lang wacht ,dan kun je misgrijpen. Een echte parabel en omdat dieren er een rol in spelen misschien ook wel een fabel.

2106, 2021

Kelder koopjes

We hebben een nieuwe rubriek onder de voorraad occasions laten aanmaken: Kelder Restanten. In deze rubriek vermelden wij apparaten met defecten of ontbrekende onderdelen. Zonde om zomaar weg te doen en ideaal voor de handige knutselaar en doe het zelver. Of om voor reserve-onderdelen te gebruiken. De komende dagen zullen we deze rubriek vullen. Houdt het in de gaten, misschien zit er iets voor u tussen.

906, 2021

opruim-manie

Ik begin nu allerlei half afgemaakte luidspreker-zelfbouwprojecten tegen te komen. Losse speakeronderdelen ,die samen weer een mooi klassiek systeem vormen van bijv. B&W en Dynaudio. Het blijft leuk om te doen, hoewel er steeds minder tijd overblijft om er veel aandacht aan te schenken. In de speakerbouw is de laatste jaren nogal wat ontwikkeling geweest. Toch blijft het leuk om de zeventiger jaren muziek te horen op een systeem uit die tijd. Dat klinkt herkenbaar en zeker niet slecht. En de muziek uit die tijd blijft top. Ik blijf nog maar even doorprutsen.

Ga naar de bovenkant