31/12/19 De laatste update van 2019. Wij kijken terug op goed verlopen 2019 en vanaf nu richten wij het vizier op 2020. In 2020 streven wij er naar om de voorraad in onze winkel in Oterleek zo goed mogelijk weg te verkopen om daarna het pand te koop aan te kunnen bieden.

22/12 Na de kerst zijn wij vrijdag en zaterdag geopend (27 en 28 dec) voor de klanten die nog wat geld willen uitgeven aan mooie spulletjes en een goed geluid. Voor nu: prettige kerstdagen.

19/12 Gisteravond kwam de AudioClubVelsen op bezoek in Oterleek. We hadden 3 sets voor ze opgebouwd met voor elck wat wils. Met bijv. Magnepan ,Scanspeak en Air Motion Transformers als tweeters. Zomaar wat dingen die je niet elke dag hoort. Het viel duidelijk in de smaak. Grappig was wel dat het kleinste setje er met de prijs van het beste geluid vandoor ging. Daar stond dan ook de platenspeler als bron aangesloten. Het moet gezegd : de sound stond als een huis. In de pauze mocht iedereen uitgebreid zijn mening geven en de discussies gingen na de pauze gewoon enthousiast door. Kortom,wederom een geslaagde clubavond op locatie.

08/12 Een gezellig druk weekend met luxe verkopen. December ziet er goed uit.

01/12 De laatste maand van dit jaar is ingegaan. Tijd voor feesten en gezelligheid. Binnenkort krijgen wij de Audio Club Velzen weer op bezoek. Lekker muziekje , hapje , drankje ,mooie sets. Gegarandeerd een leuke en informatieve avond.

26/11 BLACK FRIDAY Aanstaande vrijdagmiddag hebben we onze eigen versie van Black Friday in de winkel. Zoals : alle demo-luidsprekers met 25 % korting. Wij werken op afspraak , dus meld u even aan als u langs wilt komen.

12/11 Het is weer analoog-tijd. Deze week o.a. 2 draaitafels, 2 luxe-elementen en 3 phonoversterkers verkocht. Leve de grammofoonplaat.

28/10 Gezellige drukte afgelopen weekeinde. Ook in 2020 is er weer een show in het AZ stadion. Noteert u alvast de data maar : 29 febr + 1 maart.

20/09 Over phono-elementen. Ruim twee jaar geleden heb ik enkele Benz Micro elementen voor reparatie/onderhoud via de importeur naar Zwitserland gestuurd. Onlangs kreeg ik ze terug , keurig gerepareerd en persoonlijk gecontroleerd door dhr. Lukascheck. Het zijn gewoon weer nieuwe elementen. O.a Glider L, Ace SM en Wood L. Die persoonlijke controle was de bottleneck. Maar goed, het lange wachten werd beloond. Nu ben ik weer enkele fraaie elementen rijker.

02/09 Het artikel op Hifi.nl inspireerde afgelopen week diverse mensen om langs te komen in de winkel en om als een van de eersten hun keuze te kunnen maken uit het grote aanbod ,nu er nog veel te koop is.

27/08 Weer een hittegolf. Het houdt niet op. Lekker ontspannen. Intussen ben ik de uitverkoop aan het voorbereiden samen met Hifi.nl.

11/08 Het mooie weer is voorlopig even voorbij en dat is te merken in de mail. Het seizoen komt weer op gang.

29/07 Ongekende hitte afgelopen week. Gelukkig blijft het in de winkel redelijk koel. Toch maar even van de situatie gebruik gemaakt en een paar vrije dagen opgenomen.

07/07 De eerste snelle beslissers zijn al langs geweest en hebben hun keus gemaakt. Ik heb besloten om tot en met september nog de mogelijkheid te geven om in te ruilen. Daarna zal dat steeds lastiger worden.

30/06 Mijn pensioendatum komt snel naderbij. De afgelopen maanden heb ik nagedacht over hoe daar mee om te gaan i.v.m. de winkel Studio Alkmaar. Ik heb besloten om vanaf 1 juli 2019 de voorraad in de winkel af te bouwen en opruiming te houden tot aan 1 juli 2020. Studio Alkmaar blijft daarna op kleine schaal vanuit Sint Pancras actief voor vaste klanten en het huidige pand in Oterleek wordt afgestoten/verkocht. Er staan nog veel “to do” zaken op mijn lijstje en na 45 jaar onafgebroken werken wordt het tijd om ook tijd vrij te maken voor andere leuke dingen. De komende maanden gaan we dus actief aan het werk om alle apparatuur in Oterleek een nieuwe eigenaar te bezorgen en medio 2020 te eindigen met een bijna lege winkel.

24/06 Ons bezoek aan de ACV was weer een gezellig gebeuren. Veel jaren zestig muziek gedraaid. Helaas niet allemaal van goede kwaliteit ,maar de nostalgie maakte veel goed. Een niet-audiofiele maar toch leuke avond.

18/06 Woensdag 19 juni zijn wij te gast bij de ACV ,de AudioClub Velsen in het buurthuis te Wijk aan Zee. Ditmaal geen nieuwe spullen ,maar juist vintage apparatuur. Ik heb een set samengesteld met als bronnen een Arcam Alpha 9 cd speler, een Michell Micro draaitafel en een nog nader te bepalen cassettedeck. De versterking bestaat uit een AudioExklusiv P2 voorversterker en een Quad 405 eindversterker. Als speakers heb ik gekozen voor de oudere Xanadu DS24 transmissielijn. Een leuke set samen en nu nog wat oude platen selecteren. We nemen ook wat oude Revox , JVC en Parasound mee

06/6 Langzamerhand doet de zomerwarmte zijn intrede en verplaatst de aandacht van de klanten zich geleidelijk naar buitenactiviteiten. Opvallend is dat dit kennelijk niet geldt voor de analoog-liefhebbers. Zij draaien stug door en zetten nog maar eens een goude oude op zoals het aanstekelijke “In the Summertime” (Mungo Jerry) of “Summertime”( de onnavolgbare Janis Joplin versie) of ook uit die tijd het stevige “Summertime Blues”( Blue Cheer). Voor de Nederlandtalige liefhebbers is er dan “het werd zomer” van Rob de Nijs en voor de klassiekliefhebbers Vivaldi.

Eerdaags zullen wij ook weer eens een vinyl-avondje organiseren, waarbij we alleen nummers met “summer” in de titel draaien. Kijken hoe ver we komen en hoe laat het wordt.

“De kern van de zomer is voor mij het zwoele/broeierige effect van de hitte op mens en natuur. De insecten zijn hyperactief ,het asphalt heet en de mens zoekt naar een stoel en iets te drinken. Boven de weg en het land zindert de warmte in de lucht zichtbaar. Ik zag enkele jaren terug een documentaire op TV over een Brabantse zanger/cabaretier , die dat aspect van de zomer in een liedje probeerde te vangen. Het lukte hem niet, ondanks dat hij toen m.i. al goed op weg was. Later heb ik er nog vaak aan gedacht en ook begrepen waarom hij nog niet tevreden was. Hij wilde het effect van de lome hitte in een lied vastleggen, de hitte die tot niets doen dwingt. Dat is lastiger dan je op het eerste gezicht denkt. Zoiets als klappen met een hand. Als iemand mij de naam van die Brabante zanger nog weet te melden, dan hoor ik het graag. Dan kan ik checken of het inmiddels wel is gelukt.

13/05 Afgelopen weekend even van de gelegenheid gebruik gemaakt om de highend show in Munchen te bezoeken en een aantal leveranciers te begroeten. Ik sprak o.a. met de mensen van Audiovalve , Trigon, Symphonic Line en Stein Music. Helaas ontbrak dit jaar Acoustic Solid op de show ,maar verder was het aanbod weer enorm.

28/04 Er wordt de komende weken weer flink wat ingeruild, dus als u op zoek bent naar een mooie occasion , houdt u dan de site de komende weken in de gaten.

08/04 De Mag-Lev demo-avond was voor de bezoekers informatief en verhelderend v.w.b. de mogelijkheden en onmogelijkheden van moderne draaitafels. De superslanke speakers, die u eerder ook al in het AZ stadion kon zien en horen, hangen nu permanent bij ons in de winkel.

Nu gaan wij de tuin op orde brengen en outdoor speakers monteren, zodat daar een extra “demoruimte met buitengevoel” ontstaat.

24/03 op dinsdag 2 april organiseren wij een demo-avond van de Mag-Lev draaitafel en de superslim Audio Innovations speakers. Aanvang 20.00 uur. Aanmelden svp per email.

14/03 Het is weer achter de rug. Pakweg 2400 liefhebbers bezochten afgelopen weekend het AZ stadion voor de 11e editie van de AudioShow Alkmaar. En het was goed. De opkomst , de sfeer, de kroketten , de uitgestalde apparatuur , de diversiteit aan producten , de stemming onder de exposanten. Alles was in orde. Nu moeten we weer een jaar wachten.

Enkele producten komen naar onze winkel om ze zelf te kunnen testen, o.a. de Mag-Lev en de Takumi draaitafels en de Audio Innovations speakers.

3/03 Komend weekend staat natuurlijk geheel in het teken van ons jaarlijkse feestje bij AZ. Wij verwachten weer vele bezoekers.

De winkel zal komend weekend gesloten zijn.

8/02 De website Audioshowalkmaar.nl is inmiddels bijgewerkt en geeft u een overzicht van wat u mag verwachten aan merken en deelnemers.

In de winkel zijn komende weken enkele opvallende producten te beluisteren. O.a de krachtige ENCORE streamer/versterker van Musical Fidelity

21/01 Nog even druk met de laatste voorbereidingen voor de show bij AZ

15/01 Deze week toch al weer direct enkele leuke apparaten ingeruild. Bijv. een Michell GyroSE draaitafel, een DKdesign mk3 versterker en een set Thiel CS1.7 luidsprekers. Boekjaar 2019 is begonnen.

7/01/ 2019 Het nieuwe jaar is voor ons geweldig begonnen. Afgelopen nacht is onze dochter Marleen na een lange rit bevallen van zoon Dylan. Moeder en zoon maken het goed en wij zijn trotse grootouders.