NIEUWS
update 9 oktober 2020

 

Om onze klanten optimaal te kunnen helpen in de Coronatijd werken wij vanaf nu ook in het weekend alleen op afspraak.

Graag dus vooraf even bellen of mailen om een geschikt tijdstip af te spreken.

 

9/10 Deze week een Bryston 8- kanaals eindversterker D130 op de testbank.

27/9 Deze week toch weer een oude favoriet ingekocht. Het geluid van een Lavardin heeft iets bijzonders, dat mij deed besluiten om dit merk toch weer in de winkel te zetten. Ditmaal de nieuwe versie van de IS Ref. Dat is nu de IS Ref-X. Bij het aansluiten herken ik direct het Lavardin-geluid. De X-versie heeft iets meer vermogen (45 watt) dan de voorganger, maar je kunt er geen al te ingewikkelde laagrendement speakers op aan sluiten. Maar ook daar is tegenwoordig voldoende keus in. Wat mij opviel is dat de oudere jaren zestig/zeventig muziek beter (d.i. met meer impact) lijkt te worden weergegeven. Een aangename verrassing. Ook toen we de verzamelCd Retrospective van Buffalo Springfield opzetten en ons daarna waagden aan Canned Heat en zelfs Earthbound van King Crimson. Heel overtuigend allemaal en ik was weer even terug in mijn jeugd.

13/9 Langzamerhand begin ik apparatuur te verkopen ,die mij altijd dierbaar was. Het is een soort zelfkastijding, maar het moet gebeuren. De winkel staat nog behoorlijk vol en toch zie ik vooral lege plekken. Het zal deze winter nog wel duren. Misschien blijk ik achteraf toch meer liefhebber dan handelaar. We zullen zien hoe het gaat.

23/7 Ondanks de nodige fysieke en algemene tegenslagen in de afgelopen periode ,verloopt de verkoop redelijk en dat geeft de burger weer moed. De uitverkoop is officieus gestart, maar zal waarschijnlijk vooral in het najaar gaan plaatsvinden.

10/7 De website was wegens een storing enige weken niet toegankelijk , vandaar dat de info wat achterliep, Hopelijk gaat het vanaf nu weer goed.

/05 Juist de laatste weken wat fysiek ongemak moeten verduren waardoor het allemaal in een wat trager tempo verloopt. Inmiddels lijkt het ergste weer achter de rug en komt de verkoop weer op gang, ook ondanks de corona. Wij blijven gewoon met plezier klanten ontvangen om ze hopelijk met iets moois te verrijken en iets waarvan ze nog lang kunnen genieten.

12/04 de afgelopen weken druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuw type bijzondere actieve luidspreker. De eerste klank-resultaten zijn zeer bemoedigend. Hij moet volgende week nog naar de spuiterij en vooral de dipool Heil AMT tweeter en de open Scanspeak middentoner maken het verschil. Voor de nieuwsgierigen: deze week dus nog als prototype te beluisteren

27/03 midden in het Corona tijdperk houden we de winkel kleinschalig op afspraak open.

09/03 de show is weer achter de rug. Dit was de laatste editie die wij zelf organiseerden. Dutch Audio Event neemt het stokje over en zal de 2021 editie organiseren. Wij hebben het 12 jaar met veel plezier gedaan en laten we hopen dat de nieuwe organisator deze show tot nog grotere bloei kan brengen.

Nu concentreren wij ons weer op de uitverkoop in de winkel en enkele nieuwe luidspreker-projecten.

26/01 Hieronder in willekeurige volgorde de namen van de importeurs die zich hebben ingeschreven voor de AZshow 2020 op 29 februari en 1 maart a.s.:

- Audiolympic

- Connect2multimedia               

- D-audio (D-audio)

- Driade luidsprekers

- Helios (ATC, Benchmark)

- Hepta Audio Design (Hepta)

- Hifinesse (o.a. Nordost, Quantum, Gamut, Gryphon)

- Indiana Line (Indiana Line, Antimode)

- Knooppunt Audio (Amphion, Densen, Innuos)

- Mafico (Bryston, AYON)

- Monitor Audio (Monitor Audio , Transrotor, Wireworld , Roksan)

- More Music (Avalon, Spectral, Moon,  Pass Labs, DCS, Prima Luna)

- Musical Reality (Von Schweikert, KR Audio , Modwright, Solid Tech)

- Reference Sounds (Levinson, Revel, Ayre, Transparent)

- Simply Audio (Remton)

- Y/N audio (X-odos , B-audio)

- Purecable

- Hear Everything  (CEC ,Guru)

- CDVinyl4you (Cd's, WBT , Kimber)

- Audipulse (Vincent, ASR)

- Hans Audio ( Franco Serblin, Lumin)

- Music2 ( Blumenhofer , Octave )

- Twinstatic

13/01 Deze week zijn er enkele mooie gebruikte interlinks en powercords van o.a Nordost, Siltech en Transparent binnengekomen.

31/12/19 De laatste update van 2019. Wij kijken terug op goed verlopen 2019 en vanaf nu richten wij het vizier op 2020. In 2020 streven wij er naar om de voorraad in onze winkel in Oterleek zo goed mogelijk weg te verkopen om daarna het pand te koop aan te kunnen bieden.

22/12 Na de kerst zijn wij vrijdag en zaterdag geopend (27 en 28 dec) voor de klanten die nog wat geld willen uitgeven aan mooie spulletjes en een goed geluid. Voor nu: prettige kerstdagen.

19/12 Gisteravond kwam de AudioClubVelsen op bezoek in Oterleek. We hadden 3 sets voor ze opgebouwd met voor elck wat wils. Met bijv. Magnepan ,Scanspeak en Air Motion Transformers als tweeters. Zomaar wat dingen die je niet elke dag hoort. Het viel duidelijk in de smaak. Grappig was wel dat het kleinste setje er met de prijs van het beste geluid vandoor ging. Daar stond dan ook de platenspeler als bron aangesloten. Het moet gezegd : de sound stond als een huis. In de pauze mocht iedereen uitgebreid zijn mening geven en de discussies gingen na de pauze gewoon enthousiast door. Kortom,wederom een geslaagde clubavond op locatie.

08/12 Een gezellig druk weekend met luxe verkopen. December ziet er goed uit.

01/12 De laatste maand van dit jaar is ingegaan. Tijd voor feesten en gezelligheid. Binnenkort krijgen wij de Audio Club Velzen weer op bezoek. Lekker muziekje , hapje , drankje ,mooie sets. Gegarandeerd een leuke en informatieve avond.

26/11 BLACK FRIDAY Aanstaande vrijdagmiddag hebben we onze eigen versie van Black Friday in de winkel. Zoals : alle demo-luidsprekers met 25 % korting. Wij werken op afspraak , dus meld u even aan als u langs wilt komen.

12/11 Het is weer analoog-tijd. Deze week o.a. 2 draaitafels, 2 luxe-elementen en 3 phonoversterkers verkocht. Leve de grammofoonplaat.

28/10 Gezellige drukte afgelopen weekeinde. Ook in 2020 is er weer een show in het AZ stadion. Noteert u alvast de data maar : 29 febr + 1 maart.

20/09 Over phono-elementen. Ruim twee jaar geleden heb ik enkele Benz Micro elementen voor reparatie/onderhoud via de importeur naar Zwitserland gestuurd. Onlangs kreeg ik ze terug , keurig gerepareerd en persoonlijk gecontroleerd door dhr. Lukascheck. Het zijn gewoon weer nieuwe elementen. O.a Glider L, Ace SM en Wood L. Die persoonlijke controle was de bottleneck. Maar goed, het lange wachten werd beloond. Nu ben ik weer enkele fraaie elementen rijker.

02/09 Het artikel op Hifi.nl inspireerde afgelopen week diverse mensen om langs te komen in de winkel en om als een van de eersten hun keuze te kunnen maken uit het grote aanbod ,nu er nog veel te koop is.

27/08 Weer een hittegolf. Het houdt niet op. Lekker ontspannen. Intussen ben ik de uitverkoop aan het voorbereiden samen met Hifi.nl.

11/08 Het mooie weer is voorlopig even voorbij en dat is te merken in de mail. Het seizoen komt weer op gang.

29/07 Ongekende hitte afgelopen week. Gelukkig blijft het in de winkel redelijk koel. Toch maar even van de situatie gebruik gemaakt en een paar vrije dagen opgenomen.

07/07 De eerste snelle beslissers zijn al langs geweest en hebben hun keus gemaakt. Ik heb besloten om tot en met september nog de mogelijkheid te geven om in te ruilen. Daarna zal dat steeds lastiger worden.

30/06 Mijn pensioendatum komt snel naderbij. De afgelopen maanden heb ik nagedacht over hoe daar mee om te gaan i.v.m. de winkel Studio Alkmaar. Ik heb besloten om vanaf 1 juli 2019 de voorraad in de winkel af te bouwen en opruiming te houden tot aan 1 juli 2020. Studio Alkmaar blijft daarna op kleine schaal vanuit Sint Pancras actief voor vaste klanten en het huidige pand in Oterleek wordt afgestoten/verkocht. Er staan nog veel "to do" zaken op mijn lijstje en na 45 jaar onafgebroken werken wordt het tijd om ook tijd vrij te maken voor andere leuke dingen. De komende maanden gaan we dus actief aan het werk om alle apparatuur in Oterleek een nieuwe eigenaar te bezorgen en medio 2020 te eindigen met een bijna lege winkel.

24/06 Ons bezoek aan de ACV was weer een gezellig gebeuren. Veel jaren zestig muziek gedraaid. Helaas niet allemaal van goede kwaliteit ,maar de nostalgie maakte veel goed. Een niet-audiofiele maar toch leuke avond.

18/06 Woensdag 19 juni zijn wij te gast bij de ACV ,de AudioClub Velsen in het buurthuis te Wijk aan Zee. Ditmaal geen nieuwe spullen ,maar juist vintage apparatuur. Ik heb een set samengesteld met als bronnen een Arcam Alpha 9 cd speler, een Michell Micro draaitafel en een nog nader te bepalen cassettedeck. De versterking bestaat uit een AudioExklusiv P2 voorversterker en een Quad 405 eindversterker. Als speakers heb ik gekozen voor de oudere Xanadu DS24 transmissielijn. Een leuke set samen en nu nog wat oude platen selecteren. We nemen ook wat oude Revox , JVC en Parasound mee

06/6 Langzamerhand doet de zomerwarmte zijn intrede en verplaatst de aandacht van de klanten zich geleidelijk naar buitenactiviteiten. Opvallend is dat dit kennelijk niet geldt voor de analoog-liefhebbers. Zij draaien stug door en zetten nog maar eens een goude oude op zoals het aanstekelijke "In the Summertime" (Mungo Jerry) of "Summertime"( de onnavolgbare Janis Joplin versie) of ook uit die tijd het stevige "Summertime Blues"( Blue Cheer). Voor de Nederlandtalige liefhebbers is er dan "het werd zomer" van Rob de Nijs en voor de klassiekliefhebbers Vivaldi.

Eerdaags zullen wij ook weer eens een vinyl-avondje organiseren, waarbij we alleen nummers met "summer" in de titel draaien. Kijken hoe ver we komen en hoe laat het wordt.

"De kern van de zomer is voor mij het zwoele/broeierige effect van de hitte op mens en natuur. De insecten zijn hyperactief ,het asphalt heet en de mens zoekt naar een stoel en iets te drinken. Boven de weg en het land zindert de warmte in de lucht zichtbaar. Ik zag enkele jaren terug een documentaire op TV over een Brabantse zanger/cabaretier , die dat aspect van de zomer in een liedje probeerde te vangen. Het lukte hem niet, ondanks dat hij toen m.i. al goed op weg was. Later heb ik er nog vaak aan gedacht en ook begrepen waarom hij nog niet tevreden was. Hij wilde het effect van de lome hitte in een lied vastleggen, de hitte die tot niets doen dwingt. Dat is lastiger dan je op het eerste gezicht denkt. Zoiets als klappen met een hand. Als iemand mij de naam van die Brabante zanger nog weet te melden, dan hoor ik het graag. Dan kan ik checken of het inmiddels wel is gelukt.

13/05 Afgelopen weekend even van de gelegenheid gebruik gemaakt om de highend show in Munchen te bezoeken en een aantal leveranciers te begroeten. Ik sprak o.a. met de mensen van Audiovalve , Trigon, Symphonic Line en Stein Music. Helaas ontbrak dit jaar Acoustic Solid op de show ,maar verder was het aanbod weer enorm.

28/04 Er wordt de komende weken weer flink wat ingeruild, dus als u op zoek bent naar een mooie occasion , houdt u dan de site de komende weken in de gaten.

08/04 De Mag-Lev demo-avond was voor de bezoekers informatief en verhelderend v.w.b. de mogelijkheden en onmogelijkheden van moderne draaitafels. De superslanke speakers, die u eerder ook al in het AZ stadion kon zien en horen, hangen nu permanent bij ons in de winkel.

Nu gaan wij de tuin op orde brengen en outdoor speakers monteren, zodat daar een extra "demoruimte met buitengevoel" ontstaat.

24/03 op dinsdag 2 april organiseren wij een demo-avond van de Mag-Lev draaitafel en de superslim Audio Innovations speakers. Aanvang 20.00 uur. Aanmelden svp per email.

14/03 Het is weer achter de rug. Pakweg 2400 liefhebbers bezochten afgelopen weekend het AZ stadion voor de 11e editie van de AudioShow Alkmaar. En het was goed. De opkomst , de sfeer, de kroketten , de uitgestalde apparatuur , de diversiteit aan producten , de stemming onder de exposanten. Alles was in orde. Nu moeten we weer een jaar wachten.

Enkele producten komen naar onze winkel om ze zelf te kunnen testen, o.a. de Mag-Lev en de Takumi draaitafels en de Audio Innovations speakers.

3/03 Komend weekend staat natuurlijk geheel in het teken van ons jaarlijkse feestje bij AZ. Wij verwachten weer vele bezoekers.

De winkel zal komend weekend gesloten zijn.

8/02 De website Audioshowalkmaar.nl is inmiddels bijgewerkt en geeft u een overzicht van wat u mag verwachten aan merken en deelnemers.

In de winkel zijn komende weken enkele opvallende producten te beluisteren. O.a de krachtige ENCORE streamer/versterker van Musical Fidelity

21/01 Nog even druk met de laatste voorbereidingen voor de show bij AZ

15/01 Deze week toch al weer direct enkele leuke apparaten ingeruild. Bijv. een Michell GyroSE draaitafel, een DKdesign mk3 versterker en een set Thiel CS1.7 luidsprekers. Boekjaar 2019 is begonnen.

7/01/ 2019 Het nieuwe jaar is voor ons geweldig begonnen. Afgelopen nacht is onze dochter Marleen na een lange rit bevallen van zoon Dylan. Moeder en zoon maken het goed en wij zijn trotse grootouders.

30/12/2018 Dit is waarschijnlijk de laatste update van 2018. Ik wil hier iedereen bedanken voor de vele ondersteuning die wij het afgelopen half jaar mochten ontvangen van meelevende klanten tijdens de ziekteperiode van mijn echtgenote. Hopelijk wordt 2019 voor ons op dat gebied een wat makkelijker jaar.

21/12 Deze week de Audio Club Velzen op bezoek gehad in de winkel. Het werd een leerzame/gezellige avond met veel muziek en kletspraat.

Wij zijn in het weekend tussen Kerst en Oud op nieuw gewoon open voor de mensen die dit jaar nog met een laatste audio-aanwinst willen afsluiten.

6/12 Het is voor ons een druk jaar geweest, zowel zakelijk als prive. Wij hebben besloten om de Kerstdagen dit keer wat uitgebreider te vieren en na de Kerst ook wat vrije dagen in te plannen. Daarom slaan wij dit jaar onze traditionele show/borrel na de Kerst over

Aan de achterzijde van het pand is de eerste boom verwijderd. De oude wilg bleek ganz verrot en viel na 3 seconden zagen om. Daarna was het nog wel een hele klus om hem klein te zagen en af te voeren. Het uitzicht over de polder is nu wel geweldig.

27/11 Nu de winteravonden er aan komen, gaan we weer wat meer tijd vrij maken voor de film. Misschien zelfs een filmavond organiseren.

Rond de tuin: Thuis zie ik de laatste weken steeds een jonge haas in de tuin scharrelen op de plek waar ik in het voorjaar een zeer jonge haas heb gered uit de klauwen van onze kat. Ik verbeeld mij nu dat de haas het heeft overleefd en onze tuin als territorium heeft gekozen. Als er geen hongerige buizerd komt opdagen zal hij de winter wel overleven tussen alle struiken en takkenwallen.

18/11 Zoals hiernaast te zien is zijn er 4 sets Revel Performa speakers binnengekomen. Vooral de kleinste F16 monitor (549 euro per stuk) doet verbluffende dingen. Puntje van aandacht : de keuze is beperkt tot zwart en wit.

7/11 Door een onverwachte dubbelboeking bij AZ hebben wij in overleg de datum van de show verplaatst van februari naar begin maart . De nieuwe datum is nu 9 en 10 maart

29/10 De nieuwe Sonus Faber Sonetto lijn is gearriveerd.

Zo'n vijf jaar geleden trof ik in de tuin in Oterleek een gans aan met een lamme vleugel. Mogelijk was hij tegen een hoogspanningsmast aangevlogen. Hoewel hij er verder gezond uitzag kon hij dus niet meer vliegen. Omdat hij zich ook niet makkelijk liet vangen heb ik hem destijds wat bijgevoerd en verder hoopte ik er maar het beste van. Het bleek toch een overlever want de twee jaren daarna zag ik hem nog rondscharrelen in het gezelschap van wat overwinterende eenden. Afgelopen jaren is het mij niet opgevallen ,maar deze week was hij er weer. Gezond en wel, afgezien van de lamme vleugel ,waaraan ik hem ook direct herken. Parmantig stapt hij rond in de tuin met een blik van : dit is mijn erf en ik ben hier nog wel even ! Goed om te zien dat er toch nog ruimte in de natuur is voor de minder fortuinlijken.

22/10 Ook de Revel M16 monitor staat in de winkel en daarbij tijdelijk de Musical Fidelity Encore 225 streamer,dac,versterker.

In de tuin te Oterleek voltrekt zich een klein drama. De prachtige rode beuk is aangetast door zwam en lijkt ten dode opgeschreven. De droge zomer heeft hem ook geen goed gedaan. Binnenkort komt er een bomendeskundige naar kijken, maar ik vrees het ergste.

17/10 De Sonus Faber Sonetto Monitor 2 staat speelklaar in de winkel.

8/10 De bestrating voor de deur ligt er in en de winkel is nu weer goed bereikbaar. Het asfalt is vervangen door bestrating en ik moet zeggen : de straat is er van opgeknapt. De bestrating benadrukt het dorpse karakter.

Om bij te blijven bij de groeiende eruditie van mijn klanten, ben ik mij wat aan het verdiepen in de Griekse filosofen anno 500 voor Christus. De tijd van Aristoteles ,Pythagoras e.d. Het is verbazingwekkend wat die mannen al aan inzichten etaleerden. Het waren de eerste wetenschappers die bewijzen/verklaringen zochten voor natuurverschijnselen en nadachten over het ontstaan van leven en de plaats van de mens in het geheel. Zelfs toen al was er iemand die stelde dat de aarde wel eens een bol kon zijn en dat er meer van die bollen in de kosmos konden zijn. Waar ik naar zocht was de zienswijze over het functioneren van de menselijke zintuigen. Een filosoof betwijfelde of hetgene wat wij met onze ogen denken te zien wel echt was en of dat niet een aangepaste reflectie zou kunnen zijn. Inmiddels weten wij dat onze oogbol zo ook werkt. Wat wij zien is een weerspiegeling van lichtprikkels op de achterkant van onze oogbol. Omdat de oogbol van bijv. een kat of een hond anders is dan die van een mens is het logisch om te denken dat als ik en mijn kat naar dezelfde boom staan te kijken ,wij toch twee geheel verschillende kleuren/vormen zien. En dat het door de beperkingen van de menselijke oogbol ook goed mogelijk is dat er nog veel meer "zichtbaar" is voor de kat. Eigenlijk hebben we geen idee wat ons werkelijk omringt en tasten we met onze zes zintuigen de kosmos af als een halve blinde. Een analoge redenering zou je kunnen opstellen voor het functioneren van ons gehoor. Hoe vertaalt ons oor de trillingen die binnenkomen en hoe echt is dan het resultaat ? Ik lees verder.

4/10 Op verzoek van een klant gaan we dit weekend een combi opbouwen van Symphonic Line Der cdspeler ,Erleuchtung voorversterker , Kraft 300 eindversterkers en Artos Rainbow Cell speakers.

De nieuwe speakerlijn van Sonus Faber ,de Sonetto is onderweg naar onze winkel. Weer helemaal afgewerkt in Italie en dat is zien. Een product waar veel aandacht aan is besteed en het klinkt ook nog eens heel goed.

25/9 Op verzoek van klanten gaan onze klassieke- en popplatencollecties in de verkoop. Afgelopen week dus de collecties in de kast eens uitgezocht. Veel jaren 80 muziek en disco. Ik ben meer een jaren 60/70 man , maar van Donna Summer en Santa Esmeralda kwam ik toch echt weer even in beweging. Komend weekend zijn o.a. Janis Ian en Barbara Streisand aan de beurt.

2/9 De verkoop trekt flink aan. Opvallend is ook weer de belangstelling voor draaitafels in deze periode van het jaar. Analoog leeft.

Ik kreeg het verwijt ,dat ik teveel met mijn tuin bezig was. Ik heb beloofd dat ik mijn leven zou beteren. Daarom nu iets heel anders. Afgelopen week weer eens een goed gesprek gehad over malt whisky. Met natuurlijk de vraag : welke whisky vind jij lekker ? Waarop ik standaard antwoord: de eerst volgende. Maar Spasz beiseite: wat vind ik een lekkere whisky ? Niet perse een oudere whisky of een dure, want die verzamel ik. Om zelf te drinken heb ik een voorkeur voor 10 tot 15 jaar oude Schotse malt. Op deze leeftijd is de smaak optimaal en die koop je voor 30 tot 40 euro op het internet. Er zijn veel verschillende smaken ,die bij wisselende stemmingen en gelegenheden passen. Whisky die mij altijd smaakt is bijv. Talisker 10y , Glenfarclas 105 (sterk spul, 60%), Aberlour 12 y doublecask ,Ardbeg 10y en Old Pulteney 12y. Oh, en Bunnahabhain 12y, hoewel die tegenwoordig niet helemaal meer de smaak van enkele jaren terug heeft. Daar hebben trouwens veel merken last van: de pure smaak van vroeger is aangepast aan wat de consument gemiddeld lekker vind. Schande ! Wat mij betreft snel terug naar het authentieke product. Ondertussen "behelpen "wij ons met het moderne spul.

26/8 Deze week zijn er een aantal hoofdtelefoons van Audeze en B&W binnengekomen , die wij voor een interessante prijs kunnen aanbieden.

19/8 Nu het weer enkele dagen wat minder is ,merk je dat gelijk in de winkel. De hobby wordt weer opgepakt.

Ooit heeft iemand een klein stenen uiltje bij onze entree neergezet. Nu is een uil zowel een symbool voor wijsheid als voor domheid. Laten we hopen dat degene die de uil zijn plek gaf het beste met ons voorhad en in ons geval vooral aan wijsheid dacht. Maar zeker weet je het niet.

5/8 De datum voor de AZ show 2019 is geprikt. Dat wordt het weekend van 23 en 24 februari 2019. We starten de voorbereidingen.

Het blijft maar heet. De tuin heeft er flink onder te lijden. Omdat we het gras door de droogte niet hoeven te maaien , schiet er allerlei "onkruid " uit het gras tevoorschijn. Waaronder vrij zeldzame wilde planten. Ik durf straks het gras niet meer te maaien.

2/8 de bouwvak is hier begonnen en de straat is redelijk begaanbaar vanaf de kerk. Onze parkeerplaatsen zijn weer vrij en bereikbaar.

19/7 De straat voor de winkel ligt helemaal open. Alleen te voet zijn wij bereikbaar. Niet handig dus om nu met luidsprekers of zware versterkers te gaan sjouwen. Het goede nieuws is dat ons parkeerterrein volgende week weer te gebruiken zal zijn.

9/7 Het is op dit moment rustig in de winkel. De lange periode van mooi weer heeft daar ongetwijfeld wat mee te maken. Meer tijd dus voor testen, onderhoud en wat alternatieve tijdsbesteding ,zoals gouwe ouwe platen draaien. Deze week 2 goede Antelope DACs ingeruild. Iets voor de liefhebbers van semi-pro apparatuur.

In de tuin ontdekte ik een invasie van rupsen van de Sint Jacobsvlinder. Deze gedijen het beste in een droge tuin en vallen op door felle geel-zwarte tekening. Alsof het supporters zijn van voetbalclub Vitesse. De vlinder is dan weer fel rood en daarmee makkelijk te herkennen. De kleur van de rupsen heeft waarschijnlijk te maken met hun favoriete waardplant. Dat is het geelbloemige Jacobskruiskruid. Daar zal dan ook de naam van de vlinder wel vandaan komen. De rupsen moeten nog gaan verpoppen en de rode vlinders zullen we dus hopelijk volgend jaar gaan zien.

De groene specht heeft een jong grootgebracht. Moeder en zoon/dochter worden regelmatig gesignaleerd op det grasveld en rond de drinkbak.

1/7 De riolering wordt vernieuwd in de Dorpsstraat. Het asfalt is er al vast uitgehaald. Wij zijn nog wel met de auto bereikbaar ,maar het moet wel een stukje stapvoets.

15/6 JICO SETO HORI . Een nieuw high output MC element. Met keramische body en de fijnste naaldslijping. Voor 899 euro een super-element . Nu bij ons op voorraad in de winkel.

11/6 Voor de liefhebbers die de belevenissen in onze tuin willen volgen: de kersen worden rijp en dat trekt nieuwe gasten aan. Sinds enkele dagen bivakkeren er 3 groene valkparkieten in de kersenboom. Door de schutkleur zie je ze amper in het groen ,maar een lawaai dat ze maken !!. De eend zat te broeden op het eilandje in de vijver en heeft nu 2 pullen. Een magere oogst maar misschien hebben ze geluk en blijven ze gespaard van hongerige snoeken en reigers. Voorlopig zwemmen ze rond in het zwembad en daar zit in ieder geval nog geen snoek in. Eerder dit jaar zat op hetzelfde eilandje ook een eend te broeden. Deze kreeg 7 pullen ,waarvan er na enkele dagen nog 2 over waren. Deze hebben het wel gered, want inmiddels zijn het jonge eenden en ze bezoeken regelmatig samen met hun moeder weer onze vijver en daarmee de plek waar ze geboren zijn. En voor ons is het leuk om deze jonge eenden nog een tijdje te kunnen volgen en te zien hoe zij opgroeien.

30/5 Terwijl iedereen zat te genieten van het mooie weer ,was ik afgelopen zondag op pad om in het verre oosten van het land een flinke set af te leveren en te installeren. Compleet met een fraai op maat gemaakt audiorack en cinema-opstelling. Het was een flinke klus in de hitte ,maar het is gelukt en na 2,5 uur rijden waren we om 22.00 uur weer terug in Oterleek. Ik ben van nature geen bierdrinker ,maar op zo'n moment is een koud biertje toch wel erg lekker.

7/5 Deze week staan er enkele bijzondere speakers te spelen,nl. Apogee Duetta magnetostaten en Wilson Audio Witt-2 luidsprekers. Aangesloten op de Jeff Rowland Model 7 eindversterkers ,voor de nodige power.

29/4 Ik kreeg nogal wat commentaar op mijn notitie over ons tuinconcert vorige week. Of ik een vogelcatalogus aan het samenstellen was ? Over vogels wordt al genoeg geschreven. Het is moeilijk om goed te omschrijven hoeveel energie er in de natuur losbarst op een mooie lentedag. Teruglezend realiseerde ik mij dat ik nog enkele regelmatige bezoekers van onze tuin niet had genoemd ,omdat ik ze op die dag niet in de tuin heb gezien. Maar ze horen er eigenlijk wel bij te worden genoemd: de blauwe reiger,de ijsvogel, de witte en gele kwikstaart , de zwaluwen ,de veldleeuwerik, de sperwer en de buizerd. Dit jaar zag ik ook voor het eerst jonge hazen in de tuin. En de mol is ook weer actief, helaas net op de verkeerde plek. Maar hij hoort er ook bij als tuinbewoner, net als de egel die ik gisteren zag rondscharrelen. Hij heeft de winter ook weer overleefd en hopelijk zien we binnenkort jonge egels.

25/4 Aanstaande vrijdag zijn wij ivm Koningsdag gesloten. Zaterdag zijn wij wel gewoon open.

23/4 Afgelopen week een klassieke set Jeff Rowland in consignatie genomen. De Coherence voorversterker kostte rond 1995 zo'n 41.000 gulden en kwam in 3 units : de batterypack en de display zaten in aparte behuizingen. De bouw van Jeff Rowland apparaten is in alle afgelopen jaren nauwelijks geevenaard en geldt voor velen als voorbeeld. We moeten, gelet op de leeftijd, alles nog even doormeten ,maar dit is iets voor een liefhebber.

Gisteren naar een tuinconcert geweest. In mijn eigen achtertuin. Met in de hoofdrollen een lachende groene specht, lispelende lijsters en kwelende spreeuwen. Verder snaterende eenden, kwetterende winterkoninkjes en een hamerende bonte specht. Koerende tortelduiven, klappende houtduiven en twitterende koolmezen. En ook de merels maken veel lawaai. En dan vergeet ik nog de wat stillere types als mussen, groenlingen,vinken,staartmezen , boomklimmers pimpelmezen en puttertjes. Wel veel lawaai maken de Nijlganzen ,wilde ganzen, kievieten en scholeksters en ook natuurlijk de eksters , kouwen , kraaien en vlaamse gaaien. Met onze tuin in een overgangsgebied van bosachtig naar weidelandschap kom je ogen en oren tekort om alles een beetje te kunnen volgen. Never a dull moment at huize Hoedjes. Had ik het roodborstje ,de rietzanger en het waterhoentje al genoemd ? Een vogeltelling is voor ons bijna ondoenlijk, maar genieten van dit buitenconcert doen wij volop.

1/4 Opvallend: afgelopen week werden er 3 stuks gebruikte phonoversterkers verkocht. Het lentegevoel doet kennelijk naar vinyl verlangen.

18/3 De kachel brandt flink in Oterleek met deze harde koude wind. Binnen is het oke en inmiddels wordt er naar aanleiding van de AZshow het nodige besteld door bezoekers.

7/3 Het AZ-feest is achter de rug en wij zijn al weer begonnen aan de editie 2019. Nu eerst maar de zaken in de winkel op orde houden en alle indrukken van de show samen met de klanten verwerken. Er waren weer vele mooie sets te bewonderen en de sfeer was prima. Ondanks het mooie schaatsweer op zaterdag telden wij zo'n 2300 bezoekers totaal.

27/2 Komend weekend zijn wij actief in het AZ stadion. Daarom is de winkel in Oterleek zowel op vrijdag als zaterdag gesloten. Wij hopen echter velen van u te kunnen begroeten in het AFAS stadion.

07/2 De kachel brandt flink en langzaam gaan wij aftellen naar de AZ-show.

29/1 Deze week enkele interessante items ingeruild. En binnenkort verwachten wij ook een nieuw merk in de winkel te kunnen presenteren.

8/1/19 In de eerste week van 2018 hebben wij afscheid genomen van onze geliefde JMLab Grande Utopia luidsprekers. Zij hebben een nieuwe baas gekregen ,die beloofd heeft er goed voor te zorgen. Gelukkig blijven ze in de omgeving en kunnen we er op afspraak nog even van gaan genieten. Drie jaar terug stonden ze nog op de AZ show en hebben velen er naar geluisterd.

31/12 We hebben de feestdagen gepast doorgebracht met muziek en film. Hoewel er door veel vakanties en werk wat minder bezoekers als vorig jaar de weg naar Oterleek op woensdagmiddag vonden, was het toch aangenaam vertoeven en deden de Bryston sets flink hun best. De sets staan nog opgesteld ,dus als u alsnog even wilt komen luisteren, dan kan dat. En nu met goede moed het nieuwe jaar in.

Ik vond nog een mapje met wat van mijn oude singletjes. Ik kocht mijn eerste platen vanaf 1966 en in de map vond ik o.a. Just a little bit of peace in my heart (Golden Earrings), Strange effect (Dave Berry), Young Girl (NN) en What a wonderfull world (Louis Armstrong). En mijn eerste LP's met Janis Joplin & Big Brother and the Holding Company, Rubber Soul (Beatles) en The Butterfield Blues Band.En natuurlijk Inagaddadavida. Ook aparte albums van Gentle Giant , TenWheel Drive , Pearls Before Swine en Pentangle. Tot slot een verzamelaar met veel pareltjes uit die tijd : Fill your head with rock , met o.a. You know who I am van Leonard Cohen , Garden of Jan Delawney van Trees , The Flock met tired of waiting en Small fruit song van Al Stewart. Dit lied bestaat slechts uit wat eenvoudig gitaarspel en 4 korte zinnen. De tekst is voor meerdere uitleg vatbaar en het is in al zijn eenvoud een tijdloos meesterwerkje geworden dat ook nu nog veel zeggingskracht heeft.

24/12 Alles staat klaar voor de kerstborrel. Als u woensdag niets belangrijkers te doen heeft , dan bent u van harte welkom op onze kerstreceptie. Uiteraard gaan wij u te tracteren op goed geluid ,maar minstens zo belangrijk vinden wij het ophalen van herinneringen en het vooruitblikken op 2018. En dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.

17/12 De Kerstshow spelen wij met een Bryston Surroundcombi. De SP-3 processor speelt op een 8 kanaals eindversterker de 875. De speakers zijn de Klipsch Scala.

In de andere ruimte stellen wijn een stereoset op met een combi van de BP25 en de 4B-SST3. Als bron fungeert een BDP-2 musicplayer, gekoppeld aan BDA-3 dac. De luidsprekers zijn van Artos

 

10/12 Onze Kerstborrel is traditioneel op 27 december vanaf 14.00 uur.

 

26/11 Druk bezig met de voorbereiding van de AZ-show en het geven van demo's. De drukke weken komen er aan.

19/11 Deze week een leuke avond bij de AudioClubVelzen gehad. Een mooie setup en veel muziek en discussie. afgelopen week kwam er ook een mooie ingeruilde Moonset binnen. Iets voor snelle beslissers.

13/11 Het is nog vroeg, maar net na de Kerst (27 december) hebben we het plan om een kerstborrel rondom Bryston te doen.

25/10 Half november gaan we een luisteravond verzorgen voor de Audio Club Velzen. Waarschijnlijk gaan we heen met zowel een kleine als een grote set van LUA. Dat wordt ongetwijfeld een leuke avond.

8/10 Een leuke dag in het WTC te Rotterdam. Onze demo's van AudioValve vielen bij vele bezoekers goed in de smaak.

26/9 Deze week testen wij de hoofdtelefoonversterkers van AudioValve

19/9 De datum voor de tiende AZ show is geprikt op het eerste weekend van maart 2018.

En wij staan in het weekend van 6 oktober op zaterdag in het WTC Rotterdam te demonstreren met AudioValve Headphoneversterkers op een speciale show voor hoofdtelefoons. De winkel zal dan gesloten zijn.

27/8 Dat was een interessante demo van de firma Steinmusic. Naast versterkers en hoornspeakers hebben ze veel tuning-devices. Deze zijn afgestemd op het optimaliseren van de luisterruimte. Als u bedenkt dat zelfs lucht ca. 1,3 kg per m3 weegt, dan moet u in een normale woonkamer dus al gauw 130 kg in beweging zetten om iets te kunnen horen. Met 1 set Harmonizers werden in onze demoruimte al spectaculaire resultaten geboekt. Ons luisterpanel was unaniem in het oordeel: een enorme verbetering in ruimteafbeelding en vooral muziekbeleving. Ook de Quantum-devices en het stekkerblok brengen veel goeds. Deze kunnen wij u nu al demonstreren. Steinmusic timmert internationaal ook flink aan de weg. Kijk maar eens op hun website: www.steinmusic.de

And now something completely different: Afgelopen weken hebben wij regelmatig naast de bonte spechten ook een groene specht in onze tuin gesignaleerd. Zo ook afgelopen vrijdag dachten wij, toen er een "specht" op de trap van het zwembad neerstreek. Hij zat er volkomen op zijn gemak maar bleek wel erg veel aandacht voor het water te hebben. Hij was ook wel extra bont gekleurd , dus toch de verrekijker er maar even bijgepakt. En dan blijkt de "specht" plotseling een ijsvogel te zijn, in al zijn kleurenpracht. Normaal is dit een wat rusteloze vogel die je vaak alleen hoort en zelden goed kan waarnemen, maar nu hebben we een kwartier lang deze prachtige vogel op ons gemak kunnen bewonderen. Ik loop nu al enkele dagen rond met het gevoel dat ons iets heel bijzonders is overkomen en dat ons leven door deze encounter op een moeilijk te beschrijven manier is verrijkt.

 

25/8 Morgenmiddag (zaterdag) komt Holger Stein van SteinMusic uit Duitsland enkele van zijn tuningsproducten demonstreren. Hoewel dit in eerste instantie is bedoeld om ons als winkel over de werking en mogelijkheden te informeren ,is het ook prima als geinteresseerde klanten bij de demo aanschuiven. U bent van harte welkom.

22/8 Komende weken gaan we regelmatig demonstreren met onze cinemaset. Deze is opgebouwd rond een Anthem MRX720 receiver en Klipsch La Scala luidsprekers. Zaterdag a.s. 15.00 uur starten we met Diana Krall Live in Paris. Ook de Magnepan-Accuphaseset staat inmiddels goed te spelen.

6/8 Afgelopen weekend hebben we wat geexperimenteerd met het bouwen van een set met recent ingeruilde apparaten. Daar gaan we deze week nog wat mee door en hopelijk kunnen we komend weekend het goed klinkende resultaat laten horen.

23/7 Afgelopen weken werd het het nodige ingeruild, waaronder mooie apparaten van o.a. Accuphase ,Velodyne en grote Magnepans

25/6 Er zijn weer wat ALAC kabels binnengekomen. Het type-3 netsnoer is niet direct goedkoop te noemen ,maar doet wel bijzondere dingen in een set. Ook is er een digitaal interlink.

19/6 Pff ,wat een warmte. Gelukkig is het in de winkel nog lekker koel en dus aangenaam vertoeven. De buizenversterkers laten we maar even uit. Deze week gaan we de JMLab Grande Utopia weer eens in actie brengen. Dat is altijd genieten.

5/6 Wij hebben weer een set Bloomline Omniwave demonstratieklaar in de winkel. Dit bijzondere systeem wordt vooral door liefhebbers van klassieke muziek hoog gewaardeerd. De bevindingen van Rene van ES kunt u lezen in de Music Emotion van deze maand

29/5 Vrijdag en zaterdag a.s. zijn wij gewoon open. U kunt nu optimaal profiteren van onze zomerkortingen.

8/5 Afgelopen week veel ingeruild waaronder een complete hoogwaardige cinema set. Ideaal voor wie thuis nog een kamer/garage leeg heeft staan.

2/5 Na enkele intensieve weken waarin allerlei zaken moesten worden geregeld, is er nu weer tijd om vooral met muziek bezig te zijn. Omdat het in de zomer altijd wat rustiger is willen wij onze klanten inspireren met een 10 % zomerkorting op al onze occasions.

23/4 Vorige week is er iets mis gegaan met het uploaden naar de server. Dat is hersteld en vanaf nu is de site dus weer actueel.

16/4 met de Mattheus Passion op de achtergrond gaan wij het Paasweekeinde in. Pasen staat ook symbool voor het lijden in de wereld. En daar hebben we ruim voldoende van in deze dagen. Niet zozeer in ons land ,maar vooral elders waar honger ,oorlog en vluchten grote groepen mensen in een vrijwel uitzichtloze positie hebben gemanoeuvreerd. Laten we hopen dat hun situatie de komende tijd zal verbeteren.

14/3 Dit weekend gearriveerd : De betaalbare kastloze luidsprekers van Daudio. Volgens velen een van de best klinkende speakers op de AZshow. Alleen komende week bij ons te beluisteren.

Ook gearriveerd: de Anthem MRX 720 receiver. Een aanrader.

Afgelopen weken ruilden wij diverse mooie draaitafels in. Een kans voor wie op niveau in wil stappen in de wereld van het vinyl.

 

26/2 Deze week alle voor de show gebruikte apparatuur weer op zijn plaats gezet en ook wat orders mogen noteren n.a.v. de show. Van meerdere klanten te horen gekregen dat het dit jaar door de diversiteit in producten een extra leuke show is geworden. Dat gevoel gaan wij meenemen naar volgend jaar als wij de 10e editie gaan voorbereiden en dan hopelijk nog meer bijzondere apparatuur kunnen laten zien en horen.

Maar nu gaan wij ons eerst maar weer eens een tijdje concentreren op de lopende zaken in de winkel. Daar valt ook genoeg te beleven.

21/2 Ook de 9e editie van de AudioShowAlkmaar is weer een geslaagd evenement geworden . Op beide showdagen was het gezellig druk en de verzamelde importeurs moesten stevig aan de bak om iedereen van info en muziek te voorzien. Ook de catering deed weer zeer goede zaken met de nauwelijks genoeg aan te slepen broodjes kroket.

Hierbij wil ik al onze klanten en alle bezoekers bedanken voor hun belangstelling en ook voor hun voorbeeldig gedrag. Ik heb alleen maar enthousiaste mensen en opgetogen gezichten gezien. Natuurlijk vielen er hier en daar nog wel wat kanttekeningen te maken m.b.t. de akoestiek en de muziekkeuze, maar diverse importeurs namen een risico door te komen met kostbare sets. Dan is er altijd een afbreukrisico ,maar bijv. bij Dynaudio, Diapason , Sonus Faber en Monitor Audio was er continu grote belangstelling voor de luistersessies. Maar ook bij alle andere sets was het niet veel minder.

De komende weken zullen wij van een aantal showmerken nog wat apparatuur in de winkel kunnen demonstreren. Bijv de kleine luidsprekers van Finale Audio, de nieuwe Blue Diamond versterker en CD speler van North Star Design en de luidsprekers van Bloomline en Daudio.

 

12/2 Deze week staat alles in het teken van de voorbereiding op de show. Apparaten checken en inpakken, muziek uitzoeken en de laatste vragen van deelnemers beantwoorden.

29/1 Er melden zich nog steeds extra deelnemers voor de AZ show. Ook Daudio zal hun nieuwste luidspreker laten horen.

In de winkel staat nu een kleine Canadese speaker ,die bijzonder goed klinkt. Deze zal ook op de AZshow te beluisteren zijn.

22/1 Deze week weer eens een rans-uil in onze achtertuin gespot. De vorst zal hier een rol bij spelen. Het zou mooi zijn als er nog een paar maatjes komen mee-roesten.

In dit korte nieuwe jaar verkochten wij al enkele Cocktail Audio X50 streamers. Dit is toch wel een bijzonder compleet en goed apparaat. Voor 1899 euro koopt u een hoogwaardig (DSD) loopwerk met rippen, opslag , backup ,3 radio's en streaming. Het enorme display en de bijna intuitieve bediening maken het een genot om mee te werken. De X50 heeft geen dac aan boord en ook dat is een voordeel. Koppel hem aan de DAC van uw dromen en het feest kan beginnen. X50 is ready voor Tidal,Deezer ,Spotify en binnenkort ook ROON.

 

15/1 Komende week nog druk met de voorbereiding van de AZ show. Er is nog het nodige te regelen i.v.m. de promotie. En in de winkel zijn deze week ook de nodige luistersessies. Genoeg te doen dus begin 2017.

et eerst tijd voor het vieren van Kerstmis. Enkele dagen van bezinning over hoe het in godsnaam moet komen tot "vrede op aarde". Het lijkt wel of diverse religies met elkaar zijn verwikkeld in een wedstrijdje bergbeklimmen. Onderweg naar boven proberen ze elkaar van de helling te trappen om tenslotte als enige ware religie boven te komen en hun vlag te planten. En een grote menigte minder-gelovigen staat rondom de berg toe te kijken en ziet toe hoe het met de niet-winnende gelovigen minder goed afloopt.

Laat 2017 het jaar zijn dat we het goede van religie behouden en afstand doen van het kwade. En nu maar hopen dat onze diverse religieuze leiders de wijsheid hebben om het verschil tussen goed en kwaad te herkennen.

19-12 Afgelopen week was het bij ons een drukte van jewelste. Het lijkt wel of de goede economische vooruitzichten iedereen inspireren tot het doen van lang uitgestelde aankopen. Ook voor komende week staan er een flink aantal afspraken. Een echte eindejaarsrally.

Deze week hebben wij ter test een set Manger actieve vloerstaanders, met de befaamde "Biegewelle" tweeter. Een interessant concept om eens te beluisteren.

Verder natuurlijk deze week in voorbereiding op onze kerst-meeting. Alles weer even netjes op zijn plek zetten en de hapjes en drankjes regelen. U bent van harte welkom voor de demo of gewoon voor de gezelligheid.

12/12 De Bloomline speakers zijn gearriveerd en worden nu opgesteld en afgeregeld met de Lyngdorf 2170 versterker

4/12/16 Wij naderen alweer het eind van een jaar en dus is het weer tijd voor onze Kerst-meeting. Ditmaal op 3e Kerstdag: dinsdag 27 december van 14.00 tot 18.00 uur. Naast de gezelligheid met hapje en drankje presenteren wij ook een bijzonder systeem van Nederlandse bodem: Bloomline speakers. De ontwerper Leo de Klerk zal aanwezig zijn om het systeem toe te lichten en uitleg te geven over de akoestische principes achter het systeem. Als componist , muzikant , opgeleid sonoloog en opnametechnicus is hij de juiste man om te vertellen wat ,hoe en waarom wij dingen horen en vooral waarom conventionele speakersystemen beperkt zijn in natuurlijke weergave. Als u iets wilt opsteken over hoe geluid in de praktijk werkt , dan doet u er goed aan om op 27 dec. aandachtig naar zijn verhaal te luisteren. Naast praten over geluid draaien wij natuurlijk ook muziek op zijn OmniWave systeem.

15/11 Het Nederlandse Metrum Acoustics timmert met hun DACs flink aan de weg. De moderne audioliefhebber zal streaming een grotere rol in zijn set willen geven. Een zeer goede DAC gaat daarbij de basis van elke goede set vormen. De Metrum Adagio is zo'n topdac en voegt daar ook nog eens een mooie volumeregeling aan toe ,waardoor een aparte voorversterker niet meer noodzakelijk is. Bron-DAC- Eindversterker- Speakers , dat is de moderne set. Waarbij de keten natuurlijk nog korter kan door All-in-one apparaten en actieve speakers. Voor de beleving van de hobby en het fine-tunen van de set blijven de losse componenten toch de meeste mogelijkheden bieden en om die reden zie ik de losse componenten dan ook niet zo snel verdwijnen. De platenspeler neemt hierbij een aparte plaats in. Ook het tijdperk van de CD speler is m.i. nog niet voorbij. Zolang een goede CD speler beter klinkt dan een streamer zal de Cd speler in gebruik blijven. Het verschil met de streamer wordt wel kleiner en er zal ook wel een moment komen dat de streamer de Cd speler klankmatig inhaalt. Maar nu is dat nog niet zo en dat is op zich al vreemd omdat de streamer hogere formaten aan kan. Bij Metrum geloven ze niet zo in de nut en noodzaak van al die nieuwe formaten en de luisterpraktijk toont voorlopig ook hun gelijk aan. Veel meer dan een goed gebouwde 24/96 dac hebben we m.i. voorlopig klankmatig nog niet nodig. Wie meer wil doet dat vooral met de blik op toekomstige mogelijkheden.

Lees de onderstaande review van de Adagio op :

http://www.the-ear.net/review-hardware/metrum-acoustics-adagio-dacpreamplifier

07/11 Ook bij Studio Alkmaar ontkomt men niet aan de Zwarte Pieten discussie. Het idee dat wij begrip moeten hebben voor het probleem dat sommige medelanders met het slavernijverleden hebben is bij de meeste van onze bezoekers niet echt geland. Dit weekend gehoord : "je telt pas mee als je ergens slachtoffer van bent ,ook al gaat het over 100 jaar geleden" , "allemaal goed en wel ,maar wat doen wij nu met Sjors en Sjimmie" en ook : "alle zwarte pieten het land uit , te beginnen met de criminele en de werkloze".

Laten we proberen terug te keren naar een Sinterklaasfeest dat verbroedert. Zelf heb ik ook wel moeite met de slachtofferhouding die sommigen zich hierin menen te moeten aanmeten. Laten we toch met een positieve blik naar dit kinderfeest kijken en bijv. bedenken dat de Goedheiligman een Moorse oorsprong heeft. Als gekwetste allochtoon (mag dat nog ?) zou je daar ook trots op kunnen zijn. Ook al is hij door die jarenlange bezoeken aan Nederland zijn gebronste kleurtje wat kwijtgeraakt. Tot slot : Jonge kinderen discrimineren niet en dat moeten wij vooral zo zien te houden.

 

30/10 Een mooi video/audio loopwerk : de OPPO BDT 101CI voor 599 euro. Digitaal aansluiten en spelen maar.

16/10 Deze week testen wij een nieuwe streamer Zenith van het Engelse merk Innuos. Dit apparaat kost 2700 euro en heeft geen DAC aan boord. Qua mogelijkheden is het vergelijkbaar met bijv. Aurender en het speelt ook op dat niveau. Met fraaie kast , dubbele voedingen ,gescheiden circuits en SSD drives voldoet aan alle audiofiele wensen. Het ondersteunt ook DSD en MQA. Een erg fraai product ,waaraan jaren is gewerkt ,dat wij demonstreren op een top-dac : de Metrum Adagio. Dit is een top-combi.

10/10 Het is nog steeds mooi weer maar de avonden worden snel korter en dus is het luisterseizoen weer begonnen. De draaitafels krijgen een prominente plek in de demo's en het grote genieten kan weer beginnen.

Om het met een bekende zangeres te zeggen : Let it rain !

6/10 van Trigon is de nieuwste phonoversterker Vanguard 3 binnengekomen. Prijs 499 euro.

29/9 Dit weekend zijn wij weer gewoon geopend. Het was leuk om op de X-fi diverse Studio Alkmaar klanten te ontmoeten. Het is een leuke show geworden met een mix van bekende merken en allerlei niche apparaten. Ik heb platen gedraaid op een gloednieuwe Bryston draaitafel. Zelfs een plaat van Rubberen Robbie leidde tot enthousiasme.

17/9 Komend weekend ben ik aanwezig voor demonstraties op de X-fi show in Veldhoven. Ik verzorg daar wat demo's met Bryston apparatuur.

11/9 de Metrum Acoustics Adagio DAC/voorversterker is bij ons nu te beluisteren op een Bryston 3B-3 eindversterker.

Deze week heb ik een bliksembezoek bij Arcam in Cambridge afgelegd. En daar werd ik weer even bijgeschoold m.b.t. de lopende en nieuwe Arcam producten door Andy, de ontwerper/technische man van Arcam. Naast de opvallende kwaliteiten van de versterkers met G-klasse techniek kregen ook de bijzondere prestaties van de nieuwe Rdac-2 veel aandacht. Een aanrader, dit apparaatje. Bij de receivers heeft Arcam samen met Wolfson een oplossing bedacht voor het probleem van de jitter op de HDMI aansluiting. Nu zijn de jitterwaarden op HDMI veel lager geworden dan voorheen en dat hoor je uiteraard. Als je de huidige producten van Arcam goed bekijkt en beluistert ,dan zie je dat ze de aflopen tijd flinke stappen voorwaarts hebben gemaakt en met hun versterkers zelfs richting highend prestaties gaan. Ik ben dus gewoon enthousiast over Arcam anno 2016.

4/9 Afgelopen week heb ik samen met mijn echtgenote de crematie bijgewoond van onze trouwe klant Jan Kooy ,bij ons bekend als"de boekhouder". Er zijn meer klanten met bijnamen als "de zure regen", "de wethouder", "lange man met pet", "hole in the wall" etc. Een bijnaam geeft meestal aan dat je op de een of andere manier bij een groep hoort. Jan Kooy hoort bij de groep muziekliefhebbers van de jaren 60-70. Op zijn kist lag de LP die hij ooit als eerste kocht: Iron Butterfly, I a gadda da vida. Ook de muziekkeuze was in stijl: Led Zeppelin, Stairway to Heaven en Shine van Pink Floyd. Een stijlvol afscheid, met ook heel toepasselijke woorden van zijn kinderen. Jan verloor de strijd tegen kanker en besteedde de laatste maanden veel aandacht aan het luisteren van zijn geliefde muziek. Voor mij was het bijzonder om van de familie te horen hoe hij altijd extra genoot van het bezoeken van onze audioshow in het AZ stadion. Jan werd 63 jaar. Wellicht is hij nu op een andere plek. Dan is het voor hem wel te hopen dat er naast engelenmuziek ook ruimte is voor stevige rock. Anders zie ik hem binnenkort via re-incarnatie alsnog terugkomen. Jan sloot af met de tekst van Roger Waters : Goodby Cruel world, goodbye all you people. Goodbye.

29/8 Komende weken zijn wij aan het testen met de Trinnov ST-2

21/8 De datum voor de volgende AZ show is gereserveerd. Dit wordt het weekend van 18-19 februari 2017.

7/8 Ondanks de vakantie en de Olympics toch nog heel wat bedrijvigheid in de winkel. Vooral de streamers zijn in beeld.

28/7 Het is vakantietijd ,maar in het weekend blijven wij actief met luistersessies en "wat klooien" met kabels en apparaten. Zo spelen wij met de nieuwste Bryston 3B3(cubed) eindversterker en de Cocktail X40

4/7 van Bryston staan in de winkel: de Model T luidsprekers en de Middle T. Deze week zijn enkele mooie inruilapparaten binnengekomen. Bijv. een Devialet 200, een CEC TL-0 mk2, een DCS Elgar Plus DAC en een Pass aleph P voorversterker.

20/6 Deze week komt de lang verwachte ELAC Discovery streamer binnen. Op da laatste AZshow kon u hier al het e.e.a. over horen. Naast een goede streamer is dit apparaat vooral interessant omdat je er gratis het ROON pakket (t.w.v. 500 euro) bijkrijgt. Een mooier en completer beheerpakket voor al je muziek is er niet. Hang een goede DAC aan de DIscovery (bijv Metrum) en voeg een SBooster voeding toe. Dan blijft er weinig te wensen over.

5/6 Komende weken hebben wij Bryston apparatuur in huis. Een mooie gelegenheid om dit Canadese merk eens goed te beoordelen. Ook de nieuwste eindversterker 4B3 (Cubed) is beluisterbaar. Verder cinema-luidsprekers van het Deense Miller+ Kreisel (zie foto)

8/5 Van de gelegenheid gebruik gemaakt om snel even 2 dagen naar de High End Show in Munchen heen en weer te gaan. Dat is toch elk jaar weer een heel apart gebeuren. Voorheen in Frankfurt was het meer een show van de Duitse importeurs ,maar nu is het een van de toonaangevende shows in de wereld.

Het is een mix van met name Duitse, Italiaanse en Japanse fabrikanten aangevuld met grote importeurs , Aziaten , hobbyisten en exotica. En dan is er natuurlijk altijd de strijd van wie demonstreert de grootste en de duurste set. Ik luisterde o.a. bij Gryphon , Western Electric, Constellation en Kondo en deze merken deden daarin denk ik goed mee.

Ik was met name benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van streaming en daarin is er inmiddels gelukkig volop aanbod in alle prijsklasses. Ik schat dat meer dan 100 merken op de show een streaming- model toonden. Als eerste liep ik aan tegen Cocktail Audio. Zij toonden de X20 en dat vond ik direct heel interessant. Enigzins vergelijkbaar met de X40 ,maar dan zonder dac. De prijs zal -net als de X40- ca 1650 euro zijn, maar het niveau van de X20 zal boven dat van de X40 uitkomen. Daarmee wordt het interessant om dit model aan een zeer goede DAC te koppelen. Bij de aansluitmogelijkheden zit ook I2S , WordClock en AES/EBU . De opslag in 2 schijven(auto-backup) tot max 12Tb. Er komt ook een Cocktail instapmodel van ca 600 euro.

Bij NAD lijkt mij de nieuwe 50.2 server ook een interessante optie. En ik ben in contact met enkele nieuwe merken. Ons assortiment in streamers zal de komende tijd dan ook groeien, zodat wij u in elk prijssegment een door ons op kwaliteit en mogelijkheden voorgeselecteerd top-apparaat kunnen aanbieden.

Verder natuurlijk even bijgepraat met onze Duitse vrienden van Symphonic Line en Acoustic Solid. Ik heb toch veel nieuwe ideeen over interessante producten opgedaan en in de komende maanden zal ik sommige hiervan in de winkel kunnen demonstreren.

30/4 Vanmiddag nog even een uurtje happy hour plaatjes draaien. Zomaar wat oude platen uit de kast gehaald en gedraaid. O happy day van Edwin Hawkins ging als eerste op het plateau. Daarna Neil Diamond met Song sung blue en YES met Owner of a lonely heart. Nog later ABBA en Cuby. Het is net als bladeren door Spottify ,maar dan toch ook weer anders. Het zal wel nostalgie zijn.

17/4 Deze week testen wij in de winkel diverse Bryston apparatuur waaronder de musicserver, dac en versterkers.

11/4 van ELAC demonstreren wij de Air-X 407 luidsprekers. In een prachtige mat geolied walnoten houtfineerde kast, schuilen actieve luidsprekers met 225W versterking en Dacs. U kunt bedraad maar ook draadloos aangesloten spelen. Het enige wat u nog nodig heeft is een bron met volumeregeling. De rest regelt de luidspreker. Wij sloten hem aan op de Cocktail X-40 en dat speelt perfect samen. De Air X407 kosten 4900 euro per set.

30/3 De nieuwe stereo alleskunner van Arcam: de SR250 was al te zien in het AZ stadion ,maar afgelopen week hebben wij er in de winkel wat mee kunnen spelen. Dit is een ideaal apparaat voor ieder die stereo met filmkijken wil combineren. Met zeer veel afstel en inregelmogelijkheden en een hoogwaardige Dirac roomequalizer aan boord waarmee je het geluid in elke ruimte kunt optimaliseren en tot de gewenste sound kunt bewerken. Meer een heel goede inregelbare stereoversterker met HDMI dan een surround-versterker ,maar met 2 frontspeakers en een sub valt er op filmgebied ook veel te beleven. Prijs 3499 euro

13/3 Nieuw in de winkel , de Advance Acoustic X125i versterker.

7/3 Momenteel staan de imposante manshoge Duntech Regent en de Artos Rainbow Cell speelklaar opgesteld.

28/2 Naar aanleiding van de show verkochten wij afgelopen weken apparatuur van o.a. Arcam, Advance Acoustic, Remton, Bluesound, Sbooster en Sonus Faber. En er zullen er binnenkort nog een aantal volgen.

21/2 Afgelopen week druk bezig geweest met alles weer uitpakken en in de winkel opstellen. Het is vol met twee extra sets Artos (+kisten). Ook al enkele bestellingen n.a.v. de show mogen noteren. Het worden een paar drukke weken vanaf nu. De Artos Rainbow Cell staat nu in de winkel te spelen op een Modwright Integrated.

15/2 Er zijn nog wat niet afgehaalde prijzen. Deze kunnen in het weekend worden afgehaald of bel even voor een afspraak.

zaterdag lotnrs:

0377 prijs 7 Wireworld HDMI kabel

0032 prijs15 Stockfish CD

0247 prijs 17 Isotek tuning CD

0145 prijs 18 Isotek tuning CD

Zondag lotnrs :

2010 prijs 2 DUNU in ear hoofdtelefoon

0406 prijs 12 Spirit of Turtle CD

0412 prijs 19 Nieuwste Music Emotion + CD

15/2 Geweldig. De AudioShowAlkmaar 2016 was de drukstbezochte ooit. Voor het eerst bereikten wij ons jarenlange streefgetal van 2500 bezoekers. En wat ook heel bijzonder was: de vele mooie luisteropstellingen. Een show met een hoge gemiddelde kwaliteit. Kijk nog maar eens naar de sets van bijv. More Music, Hifinesse, Dynaudio, Trinnov , Musical Reality en Monitor Audio. Maar eigenlijk stonden overal sets van zeer goede kwaliteit te spelen. Met daarnaast ook veel statische stands en diverse lezingen. Kortom: wie niet is geweest heeft iets gemist. Hoe moeten we dit volgend jaar nu weer zien te verbeteren ?

15/2 De komende maand zijn de Artos speakers Rainbow Cell en Thunder Cell exclusief bij Studio Alkmaar te beluisteren. Ook de nieuwe Advance Acoustic 1000 versterker is in huis.

13/2 zojuist thuisgekomen van de eerste showdag. Een groot succes vandaag. Ruim 1500 goedgemutste bezoekers en vele mooie sets die top stonden te spelen. Morgen gaan wij ongetwijfeld ons bezoekersrecord breken. En voor wie nog twijfelt : kom morgen vooral wel langs. U zult er geen spijt van hebben.

7/2 Studio Alkmaar introduceert een nieuwe serie Silent Force interlinks. In de winkel sluiten wij talloze verschillende combinaties van apparaten en luidsprekers aan. Sommige interlinks kunnen slechts heel beperkt worden ingezet , terwijl anderen het meestal goed doen. Wij zochten naar een kabelconstructie waarbij vrijwel altijd direct de juiste match wordt bereikt. Dat maakt het leven voor ons in de winkel eenvoudiger ,maar ook de klant spaart dit veel zoeken en geld. Uiteraard gingen we niet over 1 nacht ijs. Na vele gesprekken met theorie- en praktijkdeskundigen ontstond het beeld welke eigenschappen een universeel toepasbare kabel zou moeten hebben en hoe die in de praktijk betaalbaar gebouwd zou moeten worden. Deze volstrekt neutrale kabels zijn niet geschikt om een set te tunen. Ze zijn simpelweg stil. Wij gebruiken Neutrik pluggen en uit alle beschikbare highend pluggen zijn deze bewust gekozen vanwege hun gunstige mechanische en electrische eigenschappen en ze vormen een integraal onderdeel van het systeem. De kabels worden in Duitsland voor ons op bestelling geconfectioneerd en inwendig afgesealed.

Vanaf nu zijn er interlinksets beschikbaar : prijs 100 cm RCA/XLR : 420 euro

Aan de speakerkabel wordt nog de laatse hand gelegd. Deze zal binnenkort ook leverbaar zijn.

Wij van Studio Alkmaar adviseren : Studio Alkmaar. Dus : kom langs en beoordeel het resultaat vooral zelf.

7/2 Van ARTOS Audio kregen wij bericht dat zij met liefst 3 systemen naar onze show komen. Waarschijnlijk sets Thunder Cell( 52.000 euro) en Rainbow Cell ( 32.000). Ook de eigenaar/ ontwikkelaar van ARTOS , dhr. Christoph Kraemer zal zaterdag persoonlijk aanwezig zijn om uitleg toelichting te geven op zijn producten. ARTOS is in Nederland exclusief bij Studio Alkmaar te beluisteren.

31/1 Deze week is er een nieuwe phonoversterker : de Remton 8283. Een fraaie MM phono met losse voeding en buizentrap.

En voor Sonus Faber liefhebbers zijn er 2 sets monitoren ingeruild : de Minima Vintage en de Olympica 1.

2

8/3 De platenspeler is weer helemaal terug. Op de AZ show kondigde het zich al enigzins aan. Afgelopen week verkochten wij o.a. 3 stuks Acoustic Solid draaitafels met toebehoren. En er lijken meer bestellingen aan te komen. Er zijn ook speakers van Wharfdale gearriveerd ,waarvan de eerste set inmiddels ook is verkocht. Binnenkort is ook Dynaudio bij ons te beluisteren.

22/2 "And now something completely different" Vaste bezoekers weten dat er in de grote conifeer in de tuin van Studio Alkmaar permanent 5 stuks rans-uilen zijn gehuisvest. Deze zijn overdag ook gewoon te bewonderen. Dit weekend landden er tussen de zwanen, ganzen en eenden zowaar 2 lepelaars in het weiland achter ons pand. Een prachtig gezicht voor de vogelaars onders onze bezoekers. Misschien moeten we als extra service maar een permanente vogel-uitkijkpost in Studio Alkmaar installeren. Zeer relaxing met een bijpassend muziekje. Doet een beetje denken aan de vermaarde zwaan-reclame van wijlen KLM.

15/2 De ASSA2015 zit er weer op en het was opnieuw een fijne show. Door een gladheidwaarschuwing (code oranje) kwam de zaterdag wat vertraagd op gang en de Friezen/Groningers konden niet van huis weg. De meesten kwamen zondag alsnog en dat werd daarmee een hele drukke dag. Over het totale weekend hebben we naar schatting weer zo'n 2200 bezoekers mogen begroeten en daarmee zijn wij door de jaren heen een show geworden met een vrij constant goede opkomst van de bezoekers. Opvallend was ook dat veel bezoekers lang op de show bleven. Meestal is er op zondag na 4 uur niet zo veel meer te doen voor de importeurs maar nu hadden ze tot na vijf uur nog allemaal publiek. En dat is een teken dat er genoeg interessante demo's plaatsvonden. Ook de workshop van Ruud Jonker werd druk bezocht. De vraag is elk jaar weer : waar is the best sound of the show. Aan de reacties van het publiek te oordelen kwamen meerdere sets hiervoor in aanmerking : More Music (grote set met Audio Physic+ Pass ) , Audiac (kleine set met Sonus Faber), Guru Audio ( Devialet met Russell-K ), Analogue Audio (Living Voice speakers) en Daudio. Wellicht zit uw favoriet hier nog niet bij ,maar het geeft aan dat de diversiteit groot is. Een extra compliment wil ik hierbij geven aan 3 importeurs : 1. DuneBlue voor het hoogste designgehalte van zijn luidsprekers, 2. Erwin Verschoor (Hifinesse) omdat hij de meest imposante set van de show opstelde tw Gamut en die ook in zijn eentje moest versjouwen. 3. De mannen van More Music (Martin en Olaf ) die hun ruimte het fraaist hadden aangekleed en ingericht. En trouwens qua apparatuur ook flink uitpakten met Pass en DCS. Nu even terugschakelen van alle drukte en dan gaan we in het najaar weer nadenken over ASSA 2016.

In de winkel demonstreren wij de komende tijd nog enkele ASSA highlights van o.a Quad, Russell-K, Dynaudio , NAD , Modwright en Gato.

1/2 In de aanloop naar nieuwe producten in het assortiment is een aantal demo-apparaten aan de occasionlijst toegevoegd.

25/1 Het is nu aftellen naar de AZ show en de puntjes op de i zetten.

22/1 Een nieuwe set QUAD ESL 2805 in vintage uitvoering gearriveerd.

11/01 In de winkel de nieuwste Musical Fidelity M6i-S geintegreerde versterker. Compleet inclusief goede phono en DAC voor 2799 euro. Een snelle en dynamische versterker ,die mede door de extra's ongetwijfeld veel mensen happy gaat maken.

6/01 Vanaf vandaag geopend: Marleen Hoedjes is met haar praktijk natuurgeneeskunde en homeopatie verhuisd naar Oterleek. U zult haar door de week bij ons in de winkel kunnen tegenkomen. Handig voor als u wat van die vage klachten ( gebrek aan energie , allergieen , darmklachten) heeft en er iets aan wilt doen. Met audio heeft het niet veel te maken, maar wel met gezond leven. En dat is ook veel waard. Website : www.marleenhoedjes.nl

02/01 Een nieuw jaar vol nieuwe plannen en kansen. Nieuwe merken komen er aan en onze website wordt binnenkort vernieuwd en uitgebreid ( na 14 jaar trouwe dienst). In februari staat de AZ show weer voor de deur. Genoeg te doen dus voorlopig.

28/12 Onze kerstshow stond in het teken van platendraaien. Met hedendaagse audiofiele muziek , maar ook met gouden ouden uit de sixties en zelfs daarvoor. Beide sets deden hun best. De Modwright/Von Schweikert combi zeer precies en gefocused, zoals je van een moderne set verwacht. De McIntosh/Quad combi wat meer van het brede plaatje ,maar wel aangenaam muzikaal. Heel prettig voor de wat oudere opnames. Het was in beide ruimtes genieten.

13/12 Nu in de winkel : AVANTGARDE DUO met bijbehorende versterker

6/12 Op onze kerstshow staat de McIntosh C275 buizeneindversterker.

22/11 Grijp nu uw kans : Primare heeft enkele weken een mooie aanbieding op de I32 met mediamodule ( van 3950 euro voor 3450 euro) en op de Pre32 + MM30 + A34.2 eindverst. (van 5700 euro voor 4500 euro). Daarbij ook nog gratis Bluetooth twv 190 euro.

Wij zijn al weer onze kerstshow aan het voorbereiden. Zoals gewoonlijk op 3e en 4e Kerstdag. Dat is dit jaar op zaterdag en zondag. We gaan iets doen met oudere en nieuwe Quad-apparatuur. En ook met Modwright.

9/11 Deze week zijn wij uitgiftepunt van de ijsprijs van de Postcodeloterij. Er werden zaterdag al heel wat Oterlekers blij gemaakt met een assortiment-bak Ben & Jerry ijs. En een ijsafhaler zei : nu ik hier toch ben wil ik wel even kijken voor een cd-speler. En hij liep even later blij met ijs en cd speler de deur weer uit. Waar zo'n loterij al niet goed voor is.

25/10 In de winkel te beluisteren: ModWright KWI-200 versterker ,plus de ModWright KWA-150 eindversterker en de kleine Aurender 100L

 

   

 

 

 

AANGEPASTE

OPENINGSTIJDEN i.v.m. CORONA

  • Woensdag van 12.00 tot 16.00 uur op afspraak
  • Zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur op afspraak
  • de overige dagen op afspraak
  • Dorpsstraat 49 te Oterleek
  • tel 072-5644055